• 30 gram boter
  • 600 gram (3 grote) uien (in plakjes gesneden)
  • 2 peterseliewortels (gesneden in schijfjes)
  • 1 wortel (gesneden in schijfjes)
  • zout (naar smaak)
  • peper (naar smaak)
  • 100 ml volle zure room
 

Polen kent zijn eigen uiensoep. Deze traditionele Poolse uiensoep heet in het Pools ‘Staropolska zupa cebulowa’. Deze uiensoep is relatief eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak.

Bereiding traditionele Poolse uiensoep

  1. Smelt in een grote pan de boter en bak daarin de uien, peterselie, en wortel tot de uien goudgeel zijn.
  2. Voeg heet water toe totdat alles onder water staat en laat de groenten ongeveer 15 minuten sudderen. Voeg eventueel wat zout en peper toe voor extra smaak.
  3. Laat de soep afkoelen en pureer het mengsel vervolgens in de keukenmachine tot een gladde massa.
  4. Meng in een kom de zure room met het gepureerde mengsel en zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  5. Serveer de soep.

Smacznego! (eet smakelijk!)