- 30 gram boter
- 500 gram grote uien (gesneden in ringen)
- 2 teentjes knoflook gehalveerd
- 1 liter groentenbouillon
- 125 gram broccoli (fijngesneden)
- 125 gram spinazie (versnipperd)
- 4 boterhammen
- 2 tomaten versneden in partjes
- 30 gram Parmezaanse kaas
|
Deze soep is een variant op de klassieke Franse uiensoep. Het is een kleurrijke, vegetarische soep die uitstekend gegeten kan worden als lunch of als voorgerecht. Door de spinazie en tomaten crostini heeft deze soep een heerlijke smaak.
Bereiding spinazie-uiensoep met tomaten crostini
- Laat in een braadpan de boter smelten en voeg daar de uien aan toe. Laat deze voor ongeveer 10 minuten karameliseren zodat de uien een goudgele kleur hebben. Wel regelmatig roeren.
- Voeg de bouillon toe en breng het op smaak met wat zout en peper. Breng het vervolgens aan de kook. Zodra het kookt, zet dan het vuur lager en laat het voor ongeveer 30 minuten sudderen.
- Voeg na de 30 minuten de broccoli toe en laat het voor nog 2-3 minuten sudderen. Voeg daarna de spinazie toe en zet het vuur uit. Roer alles goed door elkaar heen en laat de soep rusten in een gesloten pan.
- Verwarm de grill voor en rooster daarna de sneetjes brood aan beide kanten. Wrijf elke kant van het brood in met een gehalveerd teentje knoflook. Leg daarna op elk sneetje 2 partjes tomaten. Bestrooi het met Parmezaanse kaas en grill het in de oven totdat de kaas smelt.
- Schep de soep in een voorverwarmde kom. Leg daarop de crostini en serveer het gerecht!
Eet smakelijk!
Deze uiensoep kan met meer verschillende soorten groenten gemaakt worden. Zoals bijvoorbeeld met paprika. Dit geeft een zeer aparte smaak aan de soep maar is wel heerlijk!