- 1 kleine ui (gehakt)
- 1/2 stengel bleekselderij (gehakt)
- 1/2 wortel (gehakt)
- 1 knobbel geraspte gemberwortel
- 1 teentje knoflook (gehakt)
- verse bieslook (gehakt)
- verse peterselie (stengels of gehakt)
- 500 ml runderbouillon
- 100 gram portabellini paddenstoelen (gesneden)
- 100 gram shiitake paddenstoelen (gesneden)
|
Japan kent zijn eigen soort uiensoep. Eigenlijk is het een zeer vreemde uiensoep omdat er maar weinig uien inzitten. Er zitten veel paddenstoelen in waardoor de soep rijkelijk gevuld is. De paddenstoelen geven een zeer interessante smaak aan de soep waardoor je je echt in Japan waant.
Bereiding Japanse uiensoep met paddenstoelen
- Bak in een grote (soep)pan de bleekselderij, wortel, knoflook, gember en de shiitake paddenstoelen.
- Voeg na een paar minuten de runderbouillon toe en zet het op een hoog vuur zodat het begint te koken. Dek het daarna af en laat het ongeveer 45 minuten op een laag vuur verder koken.
- Voeg de laatste 10 minuten de portabellini paddenstoelen toe zodat deze nog wat harder blijven.
- Dien het op in een klein kommetje en strooi er wat peterselie of bieslook overheen.