Zuppa di cipolle dal Piemonte
Naast de Italiaanse uiensoep hebben wij ook de zuppa di cipolle dal Piemonte, oftewel uiensoep uit Piemonte, Italië. Dit is een klassieke Italiaanse boeren uiensoep, rijk gevuld… bekijk recept »
Duitse uiensoep (Ueberbackene Zwiebelsuppe)
Duitsland kent zijn eigen soort uiensoep: de Überbackene Zwiebelsuppe. De Duitse uiensoep wordt gekenmerkt door de toevoeging van witte wijn en room. Dit geeft, in combinatie met… bekijk recept »
Franse uiensoep met wijn en croutons
De Franse uiensoep is er in meerdere varianten. Naast de basis uiensoep en de Franse uiensoep met bier hebben we nu ook de Franse uiensoep met wijn…. bekijk recept »
Florentijnse uiensoep (Carabaccia)
Carabaccia is een lokale specialiteit in Florence, Italië. Het is een enigszins zoete uiensoep die moeilijk te vinden is in Italiaanse kookboeken. Je zult verbaasd zijn over… bekijk recept »
Noord-Franse uiensoep
Als je een lekkere Noord-Franse uiensoep wilt maken, zijn twee dingen heel erg belangrijk: de uien en een goede basis van kalfs- of runderbouillon. Deze geven namelijk… bekijk recept »
Franse klassieke uiensoep
Er zijn in de wereld verschillende soorten Franse uiensoep. Toch is er van alle variaties een klassieker. Het is een uiensoep met kaas die op zich een… bekijk recept »
Magere uiensoep
Een uiensoep is een heerlijk voor- of lunchgerecht dat het gehele jaar door gegeten kan worden. De bereiding van een uiensoep is vrij eenvoudig, hoewel het even… bekijk recept »