• 4 eetlepels olijfolie
  • 600 gram uien
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1 liter kippenbouillon (vanuit tablet)
  • 8 sneden casinobrood wit (zonder korst)
  • 150 gram Goudse kaas 48+, geraspt
  • 4 plakken achterham
  • zout (naar smaak)
  • versgemalen peper (naar smaak)
 

Deze Hollandse uiensoep met tostirepen komt uit de Albert Heijn Allerhande januari 2009. Het is een heerlijk gerecht dat voornamelijk als hoofdgerecht gegeten kan worden vanwege de hoeveelheid brood bij het gerecht. Uiteraard kunt u minder brood nemen en de uiensoep ook als voorgerecht of als lunchgerecht serveren.

Bereiding Hollandse uiensoep

  1. Verhit in een pan 2 eetlepels olie en bak de uienringen glazig.
  2. Bestrooi de uienringen met bloem, suiker en kaneel en bak nog 1 minuut.
  3. Schenk de kippenbouillon erbij en breng de soep aan de kook.
  4. Laat de soep afgedekt 15 minuten zachtjes koken en breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.
  5. Beleg 4 sneden brood met 75 gram kaas.
  6. Verdeel de ham erover en dek af met de rest van het brood.
  7. Snijd elke dubbele snee in 2 tostirepen.
  8. Verhit in een pan 2 eetlepels olie en bak de tostirepen aan beide kanten goudbruin en krokant.
  9. Schep de uiensoep in 4 kommen, bestrooi met 75 gram kaas en geef de tostirepen erbij.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

    • 505 kilocalorieën
    • 19 gram eiwit
    • 30 gram vet
    • 41 gram koolhydraten