- 40 gram boter of margarine
- 600 gram uien in ringen gesneden
- 1 liter runderbouillon (van tablet)
- 1 laurierblad
- 8 plakken stokbrood
- 120 gram geraspte Gruyère kaas
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
|
Uiensoep komt uit verschillende landen. Maar de meest bekende uiensoep is toch wel de Franse uiensoep. Dit komt door het laurierblad, het stokbrood en de Gruyère kaas, wat er een iets andere smaak aan geeft. Veel mensen vinden dit de echte uiensoep, waardoor de Franse uiensoep wereldberoemd is.
Bereiding Franse uiensoep
- Smelt de boter of margarine in een pan en bak de uien zachtjes.
- Na ongeveer 20 minuten het vuur iets hoger draaien en de uien in ongeveer 10 minuten al omscheppend bruin bakken.
- Voeg de bouillon en het laurierblad toe en laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
- Verwijder het laurierblad en breng de soep verder op smaak met zout en peper.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Rooster het stokbrood lichtbruin.
- Leg het stokbrood in 4 soepkommen en bedek dit met ongeveer 30 gram geraspte Gruyère kaas.
- Schenk de soep eroverheen en laat de soep in de grill zachtjes gratineren.
8. Schenk de soep erover heen en laat de soep in de grill zachtjes gratineren.