• 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram uien (gesneden in halve ringen)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 takjes verse rozemarijn (fijngehakt)
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter groentebouillon
  • zout (naar smaak)
  • zwarte peper (versgemalen; naar smaak)
  • 1 stokbrood
  • 5 eetlepels pesto
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
 

Mama mia! Een echte, originele, Italiaanse uiensoep. Door de toevoeging van Parmezaanse kaas en pesto aan de uiensoep heb je het gevoel dat je in Italië bent. Een heerlijk warm gevoel  voor tijdens de lunch. Geniet ervan!

Bereiding Italiaanse uiensoep

1) Verwarm de olijfolie in een grote pan met een dikke bodem. Voeg hier de uienringen aan toe en fruit ze voor ongeveer 10 minuten op een zacht vuur. Schep de uien regelmatig goed door elkaar door zodat ze niet aanbranden.

2) Voeg de geperste knoflook, de verse pesto (1 eetlepel) en gesneden rozemarijn toe en bak het geheel nog ongeveer 1 minuut.

3) Strooi de bloem over het geheel en schep alles goed door elkaar.

4) Schenk langzaam de bouillon over het geheel en breng het aan de kook. Laat de soep voor ongeveer 10 minuten pruttelen op een zacht vuur. Roer regelmatig de soep door elkaar.



5) Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Snij vier sneden van het stokbrood af en bestrijk  deze met de pesto. Bestrooi het met de Parmezaanse kaas en laat deze voor enkele minuten verwarmen in de oven totdat de kaas licht begint te smelten.

6) Schep de soep in vuurvaste soepkommen en leg in het midden van elke kom een sneetje stokbrood. Strooi nog wat extra kaas over de broodjes en in de soep en zet de kommen daarna voor circa 2 minuten onder de grill totdat de kaas gesmolten is.

7) Voeg eventueel zout en zwarte peper toe naar smaak.

Buon Appetito!